Sladke vipavske breskve že zorijo, privoščite si jih!

datum: 19.07.2012

kategorija: Novice

Prve sladke vipavske breskve so že zrele. Zgodnji sadeži so najboljši sveži, so odlična poživitev poletnih jedilnikov. Prav kmalu pa bo tu tudi vrhunec sezone, ko bodo dozorele najslajše breskve, primerne tudi za vlaganje.

Dežela Vipavska ima največje nasade breskev, saj se raztezajo kar na dobrih 270 hektarih. Letos bo breskev sicer nekoliko manj, kajti nasade v bližini vodotokov v dolini je prizadela spomladanska zmrzal. Zato pa se nasadi na nekoliko višjih legah kar šibijo pod zdravimi, sočnimi plodovi.

Breskev je prava energijska bomba, zato si jo privoščite kadar ste utrujeni. Poživila vas bo, zaradi antioksidacijskega učinka pa tudi pomladila. Sadež odlično deluje tudi na kožo, ki ji ohranja naravno prožnost in svežino.

Prve letošnje vipavske breskve iz kmetije Črv v Velikih Žabljah so bile na prodaj tudi na julijski kmečki tržniciNajslajše in najbolj sveže breskve boste dobili pri pridelovalcih. Osvežili smo naš seznam, pobrskajte po njem. Večje količine breskev, še posebej tistih za vlaganje, si naročite vnaprej, ali pa zgolj obiščite Vipavsko, kjer vam bo že od daleč zadišalo po tem sočnem sadežu.