Julijska kmečka tržnica v Ajdovščini v znamenju breskev in marelic

datum: 09.07.2012

kategorija: Novice

V soboto, 14. julija dopoldan, bo na Trgu 1. slovenske vlade v Ajdovščini ponovno kmečka tržnica. Tokrat predvsem v znamenju sezonskega sadja - breskev in marelic ter z bogatim programom.

Najmlajši bodo lahko ustvarjali v ustvarjalni delavnici Sadje me zabava, v ohlajeni avli bližnje dvorane in ob pomoči mentorjev Mladinskega centra Hiša mladih.

Odrasli pa bomo v »gospodinjski svetovalnici« lahko izvedeli kako skuhati najboljšo marmelado, kako shraniti sezonsko sadje in zelenjavo, kako se lotiti priprave ozimnice in še več.

S polno košarico kmečkih dobrot bo domov odšel tisti, ki bo pravilno odgovoril na vprašanje in imel srečo pri žrebu.

Logo-čezmejno sodelovanjeTržnica pa bo tudi priložnost za predstavitev nove pridobitve v Ajdovščini v okviru projekta SOLUM.

Kmetje in rokodelci ste vabljeni, da svoje pridelke in izdelke ponudite na prodaj na kmečki tržnici. Cena najema prostora je 6 €, stojnico pa si čim prej rezervirajte pri Sonji ali Eriki, 05/36 59 140, tic.ajdovscina@siol.net ali se oglasite na TIC Ajdovščina v pritličju Mladinskega centra in hotela Ajdovščina v Palah. Prijave zbirajo do 10. julija 2012. Število stojnic je omejeno!

Kmečka tržnica v Ajdovščini poteka enkrat na mesec - vedno drugo soboto v mesecu. Vabljeni!