Učenci OŠ Šturje Ajdovščina na zaključni turistični tržnici

datum: 25.05.2012

kategorija: Novice

Učenci OŠ Šturje Ajdovščina so v torek, 24. aprila 2012, predstavili na zaključni turistični tržnici 26. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo Všeč mi je.

Šturci v Mariboru, april 2012Na prireditvi, ki je potekala v Mercator centru v Mariboru, so uspešno predstavili nalogo z naslovom SONČNO – plodovi Vipavske doline (V štirih letnih časih), za katero so bili na predstavitvi v Postojni dober mesec prej nagrajeni z zlatim priznanjem Turistične zveze Slovenije. Mladi navdušenci nad turizmom so med obiskovalci poželi veliko simpatij, saj so na izviren in všečen način predstavili sadjarsko tradicijo v Vipavski dolini. V sklopu turistične naloge so namreč pripravili in na turističnih tržnicah predstavili štiri izvirne turistične programe, in sicer za vsak letni čas po enega. Pomladanskega so povezali s češnjami, poletnega z marelicami in breskvami, jesenskega z grozdjem in bendimo, zimskega pa s pridelavo kakija in kivija. Projekt je bil dobro sprejet tudi med domačim prebivalstvom, zato udeleženci upajo, da bodo njihovi turistični proizvodi v prihodnosti zaživeli v praksi.

Ob tej priložnosti se zahvaljujejo vsem, ki so kakorkoli pomagali pri pripravi turističnih programov in darovali material za predstavitve na tržnicah.