Jesenska kmečka tržnica 29. oktobra v Ajdovščini

datum: 28.10.2011

kategorija: Novice

Potem, ko smo v letu 2009 izdelali logotip za vipavsko sadje ter med domačimi sadjarji izredno dobro sprejete zabojčke, se akcija nadaljuje z nagovarjanjem potrošnikov. Natisnjeni so brošura So(n)čno in lični plakati, v kratkem pa bo objavljena tudi spletna stran www.soncno-socno.si. Projekt je sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in bo predstavljen na Kmečki tržnici v Ajdovščini, v soboto, 29. oktobra 2011 ob 10. uri.

Knjižica So(n)čno je nastala znotraj z evropskimi sredstvi podprtega projekta Vipavska sadna cesta, je brezplačna in namenjena predvsem potrošnikom. Ob predstavitvi sadežev skozi vse štiri letne čase brošura ponuja tudi zanimive namige za uporabo sadja ter pripoveduje zgodbe iz preteklosti. Tako kot logotip je tudi brošuro oblikovala domača oblikovalka Silva Vovk Kete, znotraj projekta pa so nastajali še plakati in »pingvini«, ki bodo dobrodošla popestritev terenskih trženjskih akcij.

Hkrati nastaja spletna stran www.soncno-socno.si, kjer bodo potrošniki našli kontakte do domačih sadjarjev ter veliko drugih uporabnih informacij. Spletišče pa bo namenjeno tudi sadjarjem, v sodelovanju s strokovnimi kmetijskimi službami bodo objavljeni koristni nasveti o pridelavi sadja.   

Prvi in najpomembnejši korak znotraj projekta je storjen – domači sadjarji so znak So(n)čno sprejeli za svojega. Z naslednjimi koraki želimo prepričati potrošnike, da je smiselno in koristno kupovati doma pridelano sadje, pa tudi navdušiti potencialne nove pridelovalce, saj je sadje zagotovo zanimiva tržna priložnost v deželi, ki ponuja odlične pogoje za pridelavo.

 

Na odprtju Kmečke tržnice v Ajdovščini, v soboto, 29. oktobra ob 10. uri, bodo spregovorili predstavnik Občine Ajdovščina in vodja projekta Janez Furlan, strokovnjak za sadjarstvo Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica Ivan Kodrič, vodja Kmetijsko svetovalne službe Ajdovščina Marta Koruza, nastajanje novih produktov pa bova predstavili oblikovalka Silva Vovk Kete in Sanda Hain.  

Pestra pa bo tudi ponudba pridelkov in izdelkov – dobrodošli!